Dt. Ahmet Dikici Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği - Konya Diş Hekimi

Konya Çene Ameliyatı & Estetiği - Çene Cerrahisi

Konya Çene Ameliyatı & Estetiği

Zamanla ortaya çıkan yavaş yavaş belirtilerini gösteren çene eklem problemleri tedavi edilmediği zaman zamanla ciddi durumlara gelebilir. Çenenin kitlenmesi, çenenin çıkması, ağız açamama gibi durumlar genel belirtileri arasındadır. Çene ekleminin, boyunda omurgaya ve ağızda dişlere yakın olması nedeniyle, bu bölgelerdeki rahatsızlıklar çene eklemini kolayca etkileyerek şikayetlere neden olabilir. 

Ağzın çok fazla açılmasını gerektirecek hareketlerden kaçınılmalı. Ön dişlerle büyük lokmalar ısırılmamalı, çatal bıçak kullanılarak arka dişlerle yemek yenmeli. Sakız çiğnemekten kaçınılmalı. Sadece tek bir eklemden ağrı geliyorsa özellikle ağrı olan taraftaki dişlerle yemek yenmelidir.   

Yiyecekleri ısırma ya da çiğneme zorluğu, yutma sıkıntısı, kronik çene ya da çene eklemi, çene ve yüz bölgesinde oluşan kırıkları, dişlerde aşınma, damağa gömülü ve komplike dişlerin çekilmesi gibi tüm işlemleri Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bakmaktadır. Konya Çene Ameliyatı & Estetiği – Çene Cerrahisi hizmetlerini detaylı araştırmak gerekir.

Çene cerrahisi ile birlikte yeme ve içme de yaşanılan problemlerde kesin sonuçlar vermektedir. Bunun için doğru bir merkezden ve iyi bir uzmandan destek almak gerekir.

Çene Cerrahisinde Uygulanan Tedaviler

Çene cerrahisinin hayatımıza girmesiyle birlikte çene ameliyatları, botoksu, estetiği ve kayması gibi hizmetler verilebilmektedir. Böylece çenesinden şikayetçi olan kişilerin problemlerine çözüm sunulur. Uygulanan diğer tedaviler şu şekildedir;

  • Gömülü ve sürmüş dişlerin çekilmesi ve sürdürülmesi,
  • Dental implant uygulamaları ve beraberinde gelen sinüs lifting uygulamaları
  • Ağız içinde bulunan yumuşak ( damak, dil, kulak vb.) ve sert dokularda ( diş, kemik vb) gelişen tümöral ve kistik oluşumların tedavileri
  • Çene ve diş kırıklarının tedavisi
  • İmplant cerrahisi
  • Çene kemikleri ve çevreleyen yumuşak doku defektlerinin rekonstrüksüyonu

Konya Çene Cerrahisi - Çene Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Çenenin doğuştan ya da sonradan deformite olmasından dolayı yapılan düzeltme ameliyatlarına çene ameliyatı adı verilir. Alt çenenin deformite olmasına neden olan çok fazla hastalık ve sendrom vardır. Alt çene bozuklukları her zaman yüz, baş ve üst çene ile birlikte değerlendirilir. Alt çene de oluşan gelişme gerililiği ve aşırı gelişme yüzde ve çenede şekilsel ve işlevsel bozukluğa neden olur.

Çene Bozukluklarında Muayene Nasıl Yapılır?

Çenesinde problem yaşayanlar uzman bir doktora muayene olmaya gitmelidir. Uzman doktor ilk olarak ağız yapısını ayrıntılı ortodontik olarak değerlendirir. Bu esnada alt çene de ısırma sorunları, estetik ve şekilsel bozukluklar tespit edilebilir.

Hastanın ısırma ve eklem şikayetleri şiddetliyse tüm yaşamı boyunca büyük sıkıntılar çeker. Bu nedenle alt çene ameliyatı ile bunları düzeltmek gerekir. Bu her yaşta düzeltilebilecek bir problemdir. Çene ameliyatları kemik gelişimini etkileyebileceğinden alt çene ameliyatları için en uygun yaş 18 yaşından sonrasıdır. Konya Çene Cerrahisi ( Çene Ameliyatı, Botoksu, Estetiği, Kayması) uzmanlardan destek almanız yararınıza olacaktır.

Çene Cerrahisi ile ilgili Bilgiler

Çene ameliyatı yeme, içme ve konuşmada sıkıntı yaşayan hastalar için yapılır. Duruma göre çene ileri ya da geriye alınır. Eğer asimetrik ya da eğrilik varsa bu da düzeltilir. Alt çene ameliyatı için ağız içinin her iki tarafına dişlerin arkasında bulunan alt çene kemiği üzerine 3 – 4 cm lik bir kesi yapılır. Isırma plağı dişlerin arasına yerleştirilir. Alt çene ve ısırma için ideal yer belirlenir. Kemiğin bütünlüğünün sağlanması için ayrılmış iki kemik yaprağı yeni pozisyonda vida ile tespit edilir. Ardından vidalar boyunun her iki tarafında açılan 3 – 4 mm lik küçük deliklere yerleştirilir. Buralara yerleştirilen vidaların izleri belirli bir süre sonrasında görünmez hale gelir.

Diş hekimlerimiz, sizi muayene ettikten sonra çene eklem problemleri durumuna bağlı olarak tedavi için gece plakları veya splint (ısırma plağı) adı verilen apareyler kullanırlar. Semptomlarınız diş sıkma ve gıcırdatmadan (bruksizm) kaynaklanıyorsa, ağız ölçünüz alınarak size özel yapılan bu splint (gece plağı) geceleri üst dişlere takılarak sürtünme ve baskı azaltılabilir. Bir diğer yöntem ise kas ve eklem içine yapılan enjeksiyonlardır. Bu yöntem de kaslarda rahatlama sağlayabilir. Bu tedaviler başarısız olmuşsa çene cerrahisi yöntemine başvurulur.

Telefon
WhatsApp

Sana nasıl yardımcı olabiliriz?

Sorun mu yaşıyorsun?