Dt. Ahmet Dikici Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği - Konya Diş Hekimi

Diş Hekimi Nasıl Olunur? | Detaylı Bilgiler

Diş Hekimi Nasıl Olunur? | Detaylı Bilgiler

Diş Hekimi Nasıl Olunur?

Üniversitelerin diş hekimliği bölümü bitirilmesi gereken ilk adımdır. Bu adımdan sonra uzmanlık alanınıza göre çeşitli dallara geçebilir ya da direkt olarak diş hekimliği üzerinde kariyer yapabilirsiniz.

Bir diş hekimi, aşırı ısırık, çarpık dişler, aşırı çapraşık dişler ve alt kapanışlar gibi diş kusurlarının düzeltilmesinde uzmanlaşmış bir diş hekimidir. Bir diş hekimi ortodontik diş hekimi olmak için, diş hekimliğinde ortodonti disiplininde uzmanlaşmış en az iki yıl daha özel eğitim almış olmalıdır. Diş hekiminin ayrıca bir diş hekimliği kurulu sınavını geçmesi ve kendi alanında diğer diş hekimlerinden ek eğitim alması gerekir.

Diş Hekimi Ne İş Yapar?

Ortodontik diş tedavileri, dişleri şekillendiren yapıların ve aktivitelerin incelenmesine odaklanır. Diş hekimi dişlerin sadece temel işlevleri olmadığını, aynı zamanda kök ve doku yapılarının bulunduğu bölgelere göre uzmanlıkları olduğunu bilir. Bu uzmanlıklar arasında aşırı ısırma, ısırma, diş eti sorunları, yirmi yaş dişleri ve ortodontik sorunlar yer alır. Bir uzmanlık listesi oldukça uzundur ve ortodontik başlık, çıkarılabilir protez cihazları, kozmetik diş hekimliği, diş implantları ve kaplamaları, çene cerrahisi, konuşma patolojisi ve ortodonti hizmetlerini içerir.

Diş implant tedavileri teknik olarak bir kök kanal cihazı olarak bilinir. Hasar görmüş kök kanalı veya dişi değiştirerek dişlerin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için kullanılır. Farklı dental implant türleri vardır ve bunlardan biri subperiosteal implant olarak bilinir. Bu tip implant, çene kemiği üzerinde kalıcı bir sabitleyicidir ve gıdaların çiğnenmesine yardımcı olur.

Örneğin Konya diş hekimi Ahmet Dikici sadece dişleri tedavi etmez; ayrıca genel diş sağlığının korunmasına da yardımcı olur. Diş hekimleri, diş ağrısı tedavisi, dişin durumunu kontrol etmek, dişi etkileyebilecek altta yatan bir hastalığı kontrol etmek ve çok daha fazlası gibi çeşitli nedenlerle hastaları ziyaret eder. Genellikle diş hekimlerinin herhangi bir hastalığı tespit edebilmeleri ve daha kötüye gitmeden düzeltebilmeleri için diş hekimi kontrolleri gereklidir.

Bir diş hekimi tarafından yapılan bazı yaygın kontroller arasında diş röntgeni ve kalıplar bulunur. Diş hekiminin bir kişinin ağzındaki herhangi bir sorunu görebilmesi ve hastayı daha büyük bir sorunla karşı karşıya bırakmadan önce düzeltebilmesi için röntgen gereklidir.

Diş boşluğu veya diş çürüğü, bir kişinin dişlerinin düşmesine neden olabilir. Bir diş sağlam tutulmazsa, diş kaybına neden olabilir. Çürükler nedeniyle birçok diş eksikliği vakası vardır. Bir boşluk tedavi edilmezse, çene enfeksiyonu ve apseye yol açabilir. Bu enfeksiyonların çoğuna diş çürüğü neden olur, bir diş hekiminin acil müdahalesini gerektirir.

Telefon
WhatsApp

Sana nasıl yardımcı olabiliriz?

Sorun mu yaşıyorsun?